16-09-07

Berca Middelkerke - Blue Boys Essenbeek 5-5

"Berca in de allerlaatste seconde!"

De eerste thuismatch van het seizoen was tegen een ploeg die vorig jaar ook al in de Vlaamse reeks zat, regio centraal. Voor Middelkerke was dit een onbekende tegenstander, maar ze waren wel gewaarschuwd omdat al snel bleek dat dit zeker geen slechte ploeg is.

De match was juist begonnen toen John een doorsteekpas gaf naar Jeff, die op de paal besloot. Een minuutje later kwam er een goal aan de overkant want door een slechte interventie van de laatste man van Middelkerke kwam de spits alleen voor Mario en schoot mooi in de linkerbenedenhoek binnen 0-1.Maar de thuisploeg was niet aangeslagen en deed gewoon voort op hun elan. Na een keihard schot van Fré op de keeper werd een corner van Jeff enig mooi binnengetrapt door John, 1-1. Essenbeek liep opnieuw bijna uit na een rechtstreekse vrije trap, na een fase waar Bjerg kop tegen kop ging met een tegenstander. Even later opnieuw corner voor de Berca. Weer wist Jeff John te vinden, maar nu stond de paal in de weg. Middelkerke verzuimde in die fase de goals te maken want het kon al evengoed 4 of 5-1 zijn. Maar gelukkig konden we de keeper nog eens verschalken door een mooi samenspel van John en Jeff, waaruit laatstgenoemde de 2-1 kon potten. Dan was het de beurt aan Dinne, die met een mooie kapbeweging de laatste verdediger dribbelde, maar die trok aan de noodrem. De weg naar doel was vrij, maar de Essenbekenaar kreeg hier slechts geel, wat rood had mogen (moeten) zijn. 2-1 was de ruststand.

De tweede helft bleef Middelkerke voetballen en dat resulteerde in een open kans voor Fré, die de bal netjes binnentrapte, 3-1. Maar dan begon Middelkerke slecht en paniekerig te voetballen. Gelukkig was Mario daar om onze score vast te houden, maar na een zoveelste interventie moest er eens een doelpunt vallen en dat gebeurde ook enkele minuten later. Want in evenveel minuten dat we speelden kregen we evenveel goals tegen dus kwamen de bezoekers van 3-1 achter naar 3-5 voor. Met nog 1 minuut op de klok en een beetje extra tijd door de vele fouten van Essenbeek had Middelkerke nog een kleine kans. Het zette alles op alles en op karakter en teamgeest sleepten we alsnog een mooi gelijkspel uit de brand, met opnieuw goals van Jeff en John werd het toch nog 5-5.
verslag: Bjerg

Berca: Mario Vanborm, Bjerg Bentein, John Van Huffel, Frederik Hubrecht, Steve Dinneweth, Jeff Decoopman en Sam Braeckman

07:56 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.