16-10-07

IST Brussel - Berca Middelkerke 5-10

"Moeizame winst in Brussel ..."

rastaralph2Normaal moest het voor de Berca een gemakkelijke opdracht want het was tegen de laatste in de reeks. De mannen van Brussel kwamen maar met 4 op het plein en dat was voor Middelkerke een pluspunt. Na vijf minuten kon Jeff de score openen door met een kapbeweging een speler op het verkeerde spoor te zetten en mooi binnen te schieten 0-1. Maar Brussel bleef heel goed meevoetballen want Middelkerke was zeker geen baas op het plein. Daar kwam de thuisploeg weeral opzetten en dat resulteerde in een schot die afweek en tenslotte in het doel belande 1-1. De mannen van de Berca dachten maar aan één ding en dat was zo rap mogelijk doelpunten scoren. De Brusselaars liet de bezoekers komen en wanneer iedereen vooruit was en niemand meer verdedigde kwam er een counter en zo stond Middelkerke 2-1 achter tegen 4 man. Jon kreeg de bal en schopte die in de kleine hoek binnen 2-2. Middelkerke bleef het moeilijk hebben en gelukkig was er Sam die nam de bal af van de verdediger gaf de bal aan “Steve” en die nam mooi aan met rechts en schoot met links snoeihard in de winkelhaak 2-3. Maar daar waren weer de mannen van Brussel en die scoorden weer met een afstandschot 3-3, eventjes later was er de rust.

In de tweede helft ging het al veel beter met het voetbal van Middelkerke want in plaats van individuele acties en afstandschoten werd er rond getikt. Dat resulteerde in een mooie actie waarop Lorre de bal krijgt op rechts en naar het doel schiet en een goal maakt (zijn eerste van het seizoen) 3-4. Door het goede voetbal kwam de ene goal achter de andere want Sam gaat door op rechts geeft mooi de bal af aan Jon en die scoort 3-5. Onze Sam was in zijn nopjes en die bleef maar zijn rechterkant afdweilen en bleef maar assist uitdelen, nu was er een assist voor Lorre en die schoot de bal op identieke wijze in het doel 3-6. Een minuutje later schiet Jon met zijn buitenkant de bal in de winkelhaak 3-7. Maar nog was Jon zijn honger niet gestild en die kwam voor de keeper en zette de keeper op het verkeerde been en zo werd het 3-8. De concentratie van de Berca begon te verwateren en zo kon de spits van Brussel een schouwtje opvoeren en de 4-8 aantekenen. Dan was er ook een mooi moment voor de keeper van Brussel die een man of drie dribbelde en dan in de grond valt de bal met zijn hand meeneemt en rechtstaat en mag verder doen van de arbiter en toch nog binnenschiet 5-8. De mannen van Middelkerke waren niet blij en zo kreeg onze keeper geel door te protesteren tegen de arbiter. Zo moest onze doublure van Mario (Jeff) in de goal staan. Dan was er een corner die werd genomen door Sam die paste naar Bjerg en scoorde de 5-9 . De laatste goal kwam weeral op rekening van Jon die zijn 5de goal van de match maakte 5-10. Na een zwakke eerste helft heeft Middelkerke zich herpakt in de tweede helft.
Verslag: Bjerg

Spelers: Mario Vanborm; Bjerg Bentein; Lorenzo Demaerel; Jonny Vanhuffel; Steve Dinneweth; Jeffrey Decoopman en Braeckman Sam

14:37 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.