20-10-07

Berca Middelkerke - de Zwaan Aartrijke 9-10

"Een ware thriller!"

Deze keer moesten we thuis spelen tegen Aartrijke, wat altijd een wedstrijd is met veel doelpunten en veel inzet. Middelkerke begon goed aan de match en na twee minuten kreeg Jon de bal na een uitworp van Mario, maar besloot net naast de paal. Een paar minuten kwam diezelfde Jon alleen voor de keeper, maar opnieuw miste z'n poging het doel op een haar na. Na een hoekschop wist Fré dan toch die eerste, verdiende Bercagoal te scoren, 1-0. Twee minuten later kwam Aartrijke op gelijke hoogte, via een Middelkerks been, 1-1. De thuisploeg kreeg kans op kans om terug op voorsprong te komen, maar zoals wel meer in voetbal waren het de bezoekers die tegen wisten te prikken, 1-2. Na een knappe actie tussen Jon en Jeff scoorde laatstgenoemde de 2-2. Het tempo bleef erg hoog en na een steal van Jon kon Fré zijn tweede van de avond binnentikken, 3-2. En weer kwam Aartrijke op gelijke hoogte, een afstandsschot tussen enkele benen en binnen, 3-3. Net voor de waterpauze kwam de Berca zelfs nog op achterstand, 3-4.

De eerste twee minuten van de tweede helft waren voor Aartrijke, want met een paar goede schoten op het doel moest Mario de bal uit zijn goal weren. Toch kwamen we terug langszij ... Met een goede rush door het center zorgde Maxim voor de 4-4. Na een gemeten worp van Mario kon Jon de bal met een typische Vanhuffel-beweging de 5-4 op het bord brengen. Maar zoals het "scenario" van de avond al verlopen was, moest ook Aartrijke wel terug scoren. Met een schot kon De Zwaan de score weer op een gelijke hoogte brengen, 5-5. Nog geen minuut later was het Sam die scoorde, na een actie langs de lijn en een schot in de benedenhoek, 6-5. En opnieuw kwam de Zwaan gelijk, weeral met een afgeweken bal, 6-6. Jeff bracht ons weer voor, actie op links, schot binnenkant paal en binnen. Na een opeenstapeling van fouten kreeg een speler van De Zwaan een gele kaart. Op links gaat Jon door, maar na een mooie redding van de keeper speelt Aartrijke de bal vlug door et voilà 7-7. Nog was het doelpuntenfestival niet afgelopen want na een actie van Jeff met Sam kon Jeff nog eens scoren, 8-7. Dan kreeg De Zwaan een vrije trap en na een ingestudeerd nummertje ... 8-8. Met nog 5 minuten op de klok krijgt De Zwaan een betwiste strafschop 8-9. Middelkerke voert de pressing nog op en loopt op een scherpe counter ... 8-10. Met nog 2 minuten te gaan bleef Middelkerke aanvallen, maar het scoorde jammer genoeg slechts één keer meer. Eindstand 9-10.

De kentering in de match was de strafschop maar na een goede wedstrijd van Middelkerke was een gelijkspel zeker verdiender geweest.
Spelers: Mario Vanborm, Bjerg Bentein, Maxim Pieters, Jonny Vanhuffel, Frederik Hubrecht, Jeffrey Decoopman en Sam Braeckman

andere uitslagen
RS Hoek Aalter - IST Brussel 3-2
Amigo Schepdaal B - Blue Boys Essenbeek 6-2
Carrewyn Gistel - Cercle Brugge 3-2
FC Ingelmunster - Sporting Drogenbos 2-4
Spi-cup: Putters Oostende - Cormed ZG Leuven 14-0

08:18 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.