23-12-07

Berca Middelkerke - FC Ingelmunster 6-6

"Wat een pech!"

Vrijdag moesten we terug de zaal in voor de match tegen de "buren" van Ingelmunster. Ze stonden net onder ons geklasseerd, we wisten dus waar we aan toe waren. Dat bleek allerminst in de beginfase. De bezoekers domineerden de wedstrijd en kwamen vrij snel 0-1 voor, weliswaar na een voorafgaande duwfout op Dinne. Toen het kort daarop 0-2 werd, gingen de Middelkerkse kopjes naar beneden. Debutant Michael Houthoofd bracht ons terug langszij met een knappe individuele actie, 1-2. De vreugde was van korte duur, want Ingelmunster wist opnieuw te scoren en liep terug twee goals uit. Via hun uitblinker werd het even later zelfs 1-4. Een hard schot ging via een Middelkerkse voet voorbij goalie Mario. Enkele vervangingen bij de thuisploeg zorgden voor wat meer dash en tempo. Via Fré kwamen we terug in de wedstrijd. Met een droge knal scoorde hij de 2-4. Op zijn corner kon Dinne de 3-4 aansluitingstreffer netten, waardoor we dachten met deze stand de rust in te gaan. Dat was buiten de uitblinker van de bezoekers gerekend. Hij zette de 3-5 ruststand op het bord.

Na de herneming liet de Berca de bal terug aan Ingelmunster, wat al snel een foute keuze bleek te zijn. Hun nr9 vuurde een snoeiharde poeier af richting Mario, die de bal nooit zag passeren en de 3-6 uit z'n net diende te vissen. Het sein voor de thuisploeg om terug hoog druk te zetten op hun verdedigers, wat meteen resultaat opleverde. Het was opnieuw Michael die met een mooie actie voor het Middelkerks doelpunt zorgde, 4-6. Even later kon topschutter John, op de rebound van Michaels schot, zelfs voor een nieuwe aansluiting zorgen. En het hek was helemaal van de dam toen Jeff, een tiental minuten voor tijd, met een harde punter de gelijkmaker scoorde. De bezoekers raakten wat in paniek en vooral ook wat gefrustreerd. Peter Ghesquière had de winninggoal aan de voet. Zijn hard schot strandde op de paal. Opnieuw pech dus en iets later nog meer van dat. Dinne's plaatsbal, net voor affluiten, rolde via de binnenkant van de paal tergend langzaam over de doellijn tot over de zijlijn. In de allerlaatste seconde kreeg John nog een schietkans, ware het niet dat hij foutief afgestopt werd. De twijfelende scheids deed alsof z'n neus bloedde, maar op het daarop ontstane tumult stuurde hij wel een bezoeker van het veld met een gele kaart. Onmiddellijk daarop floot hij af en bleef de Berca met een ambetant gevoel zitten van ... "Hier zat zeker veel meer in!".

Door dit gelijkspel komen we op een mooie 5e plaats in de rangschikking. Volgende week hebben we geen competitiewedstrijd, maar rusten doen we zeker niet. Woensdag 26/12 nemen we deel aan het kersttornooi van Carrier Gistel. Op 4/1 zijn we terug present voor de volgende match in de beker van West-Vlaanderen. Aan allen die dit lezen (en hun families/vrienden) alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Berca Middelkerke: Mario Vanborm, Peter Ghesquière, Michael Houthoofd, Jonny Van Huffel, Steve Dinneweth, Jeffrey Decoopman en Frederik Hubrecht

22:37 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.