05-01-08

SPI-Cup: Berca Middelkerke - Carrewyn Gistel 3-7

"Carrewyn Gistel klopt Berca Middelkerke voor de SPI-Cup"

Na onze winst in de competitie was Carrewyn op revanche belust, zoveel was al snel duidelijk. Ze kwamen met hun sterkste selectie afgezakt naar de Branding. Zo bond oa ook hun topschutter en man in vorm Nils Vandenbrande z'n schoenen aan. We wisten dus al snel waar we aan toe waren. In de beginfase tastten beide teams wat af en werden er weinig risico's genomen. Na een fout van Jeff in de halve cirkel kregen de bezoekers een terechte strafschop. Buffel zette zich achter de bal en scoorde, maar aangezien de scheids nog eerst een Berca-speler tot bij zich had gevraagd, diende de penalty opnieuw gegeven te worden. Mario haalde die op een fantastische manier uit z'n doelvlak en de stand bleef dus ongewijzigd. De thuisploeg had het meeste balbezit en kreeg ook enkele kansen. Op corner van Jeff schoot Dinne de bal op de buitenkant van de paal. Even later was het wel prijs. John wist de Berca op voorsprong te brengen door een rebound in het doel te deponeren, 1-0. Zo bleef het ook een tijdje. We kregen nog enkele mogelijkheden, maar hun doelman Vincke stond goed te keepen. Zo ook onze uitblinker Mario, hij maakte elke bom van Carrewyn onschadelijk. Maar net voor de rust moest hij zich toch gewonnen geven toen ze ons balverlies genadeloos afstraften, 1-1 en rust.

Na de herneming hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Veel balbezit voor Middelkerke en Gistel dat wachtte op hun moment. Die kwam er ook, toen we opnieuw balverlies leden en zij dat knap uitspeelden. Het duurde niet lang of het werd zelfs 1-3 en 1-4. De thuisploeg was even het noorden kwijt. Topspits Van Huffel was de hele match zo goed als onbereikbaar, door de sterke mandekking. Als hij dan al de bal in z'n bezit kreeg, werd hij steeds foutief afgestopt. Talloze vrije trappen rond de halve cirkel brachten weinig tot niets op. Eenmaal kon Jeff hiervan profiteren, toen hij een tikje opzij van Jonny knap in doel plaatste. Dit was reeds de 3-5, nadat Sam ons eerst op 2-4 had gebracht via een afgeweken schot en Gistel snel terug had tegengeprikt. Meer zat er voor de Bercaboys niet meer in. De bezoekers liepen zelfs nog wat meer uit toen ze onze defensie met enkele dubbelpasses konden verschalken. Het werd uiteindelijk nog 3-7, vooral door toedoen van de man van de match Vanteghem.

Geen man overboord. Woensdag volgt reeds de volgende wedstrijd voor de beker van West-Vlaanderen tegen Jong Tempo Team in Sijsele. Dit als "opwarmertje" voor de clash op vrijdag 11/01 tegen de Putters Oostende. Tot dan.

Berca Middelkerke: Mario Vanborm, Sam Braeckman, Steve Dinneweth, Jeffrey Decoopman (c), Jonny Van Huffel, Lorenzo Demaerel en Peter Ghesquière
Carrewyn Gistel: Michel Vincke, Stijn Vanteghem (c), Nils Vandenbrande, Filip Vanmassenhove, Bjorn Buffel, Jurgen Rosseel en Luc Decombel

10:35 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.