10-01-08

Beker West-Vl. 1/16e: Jong Tempo Team - Berca Middelkerke 3-4

"Berca stoot door na moeizame winst"

Gisteren speelden we de 1/16e finale van de beker v West-Vlaanderen, dit in Sijsele tegen Jong Tempo Team. Jonge gasten die uitkomen in eerste provinciale, waar ze momenteel op een knappe 5e plaats staan. Berca Middelkerke kon geen beroep doen op doelman Mario (blessure ligamenten voet) en Bjerg (gips tot 11/1). Toch konden we op 8 gemotiveerde spelers rekenen.

Meteen bij het betreden van de zaal maakten we ons de bedenking dat we misschien beter onze schaatsen hadden aangetrokken. Een erg gladde ondergrond waarop we heel wat tijd nodig hebben gehad om enigzins in ons spel te komen. In de beginfase had de thuisploeg het overwicht, maar het verkwanselde kans op kans. Onze ad-interim goalie Jonathan etaleerde meteen z'n kwaliteiten en hield JTT van de openingsgoal. Ook Middelkerke kreeg enkele kansjes, maar Dinne (paal) en Peter (nipt naast) konden niet afwerken. Zo bleef het een hele tijd 0-0, tot Jonny Van Huffel inviel. De spits stond nog maar net op het veld toen hij Jeff perfect bediende en die met links kon scoren, 0-1. Eén minuut later opnieuw Jonny met de actie, na assist van Jeff en 0-2. JTT was even aangeslagen en het noorden kwijt, maar via hun spits konden ze net voor rust milderen tot 1-2.

Na de pauze opnieuw hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De Berca dat moeilijk tot combineren kwam, onder meer door de gladde ondergrond en de thuisploeg dat heel wat druk zette. De stand bleef ongewijzigd tot diep in de tweede helft. Niemand anders dan Jonny Van Huffel zorgde opnieuw voor de kentering. Na een nieuwe invalbeurt had hij terug slechts één minuut nodig om zich knap vrij te kappen en de 1-3 overhoeks binnen te trappen. Na balverlies uit onze verdediging wist JTT snel tegen te scoren en weer wat spanning in de match te brengen. Maar aan de overkant bediende de absolute uitblinker Jonny de meegelopen Sam, die de goalie geen schijn van een kans liet en de 2-4 op het bord plaatste. Net voor affluiten kon een thuisspeler nog een mistasten van een Berca-verdediger afstraffen en voor de 3-4 aantekenen. De sterkspelende Jonathan werd nadien niet meer verschalkt.

Zo bleef het 3-4 en kwam de Berca goed weg. We stoten door naar de 1/8ste finales. Het wordt opnieuw een treffen met Wijtschate, dat ons vorig jaar wist uit te schakelen. We gaan ons vel dus duur verkopen. Vrijdag speelt Berca Middelkerke reeds z'n volgende competitiewedstrijd, dit tegen de buren van de Putters Oostende. Zij staan momenteel ongeslagen op kop in de Vlaamse Liga, regio West. Dezelfde selectie wordt vrijdag verwacht in de Branding om 19u30. Eventueel kan Mario terug z'n opwachting maken in het doel. Tot dan.

Berca Middelkerke: Jonathan Vandenauweele, Sam Braeckman, Lorenzo Demaerel, Peter Ghesquière, Fré Hubrecht, Jeff Decoopman, Steve Dinneweth en Jonny Van Huffel

15:02 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.