07-02-08

Beker v West-Vl 1/8: Servi Wijtschate (3e Nat) - Berca Middelkerke 6-5

"Bekeravontuur eindigt in Wijtschate"

Gisterenavond maakten we de verre verplaatsing naar Wijtschate (Vierstraete). De Berca-boys hadden zich versterkt met Bjorn. Vorig seizoen troffen we hen ook reeds in de beker. We verloren toen met 5-6 na een spannend duel. De derde nationaler wist dus ook waar het aan toe was. Dat was meteen duidelijk in de beginfase, toen de Berca de bovenhand had. Een paar kansjes voor Sam, John, Po en Dinne gingen niet binnen, nadat de thuisgoalie en vooral het doelhout dat voorkwamen. Tot Bjorn z'n linkerflank opborstelde en hard onder de doelman kon besluiten, 0-1. De thuisploeg moest een tandje bijzetten en vooral na de inbreng van hun nr2 kantelde de match. Talloze pogingen werden door Mario, soms op spectaculaire wijze, uit het doel geweerd. Bij een lage schuiver door de benen van Fré moest hij zich toch gewonnen geven, 1-1. Net voor affluiten werd het zelfs 2-1 voor Wijtschate na een mooie uitgespeelde aanval.

Ref Vandemoortel floot de tweede helft op gang. De Berca ging volop voor de aanval en dat rendeerde al snel. Sam, dé bekerschutter, bracht ons langszij op assist van John. Laatstgenoemde ontbond even later zelf al z'n (reeds gekende) duivels. Met 2 goals bracht hij ons op een 2-4 voorsprong. Dit zouden we niet meer uit handen mogen geven, denk je dan. Het bleef ook een tijdje zo, vooral door een stevige organisatie en een sublieme Mario. Toch wisten ze de aansluitingstreffer te scoren, met een flutsegoal. Toen besloot hun nr10 om even orde op zaken te zetten. Met enkele onnavolgbare bewegingen bracht hij Wijtschate op z'n eentje terug langszij, 4-4. Ook Middelkerke had nog enkele kansen gekregen, maar niet afgewerkt.

Met nog 8min op de klok vuurde Bjorn één van z'n scuds af. Van net over de middellijn knalde hij snoeihard in de winkelhaak. De Berca terug op voorsprong 4-5, maar dat duurde slechts één minuut. Meteen na de aftrap ging hun uitblinker terug op wandel en die scoorde opnieuw de gelijkmaker, 5-5. Het kon nu alle kanten uit. Luttele minuten voor het eindsignaal plaatste hun nr10 de kroon op z'n werk door de 6-5 binnen te trappen. Van een desillusie gesproken! Hier zat zoveel meer in. Zo wordt Berca Middelkerke voor het tweede jaar op rij uitgeschakeld door Servi Wijtschate, met dezelfde krappe cijfers. Chapeau Berca voor de sterke match. Vrijdag volgt de derby op het veld van de Putters. Na de 7-7 uit de heenmatch zullen ze ons zeker niet mogen onderschatten. Tot dan!

Berca Middelkerke: Mario, Jeff, Bjorn, Fré, Dinne, John en Sam

11:17 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.