12-02-08

de Putters Oostende - Berca Middelkerke 9-1

"Kansloos"

Vrijdagavond stond de derby tegen de Putters op het programma. Na het gelijkspel uit de heenronde waren de ongeslagen leiders gebrand op een revanche. En die kwam er ook ... Bij het betreden van de zaal viel reeds op dat de thuisploeg met maar liefst 10 spelers present was. Daarvan slechts een viertal gezichten die een puntje meenamen uit Middelkerke. Zo was ook Mitch Delcour terug wedstrijdfit na een blessure. Wij konden slechts op 6 man rekenen, na het afhaken van Jeff. Gezien de grootte van de zaal en het kaliber van de tegenstander kwam het erop aan erg behoudend te beginnen.

De Putters hadden het meeste balbezit en kregen ook enkele kansen, maar een ijzersterke Mario kon de nul nog even op het bord houden. Sporadisch kwamen wij eens in de buurt van de thuisgoalie, maar dat leverde weinig gevaar op. Na 13min moest Mario zich dan toch voor het eerst gewonnen geven, 1-0. Onder het getoeter van de fanfare kwamen ze al snel op 4-0, tevens de ruststand. Enkel Dinne kwam, in die eerste helft, dicht bij een bercagoal, maar Dusbaba bleek iets scherper dan in de vorige confrontatie.

Ref Coussaert floot de tweede helft op gang. Opnieuw hetzelfde spelbeeld als in de eerste 25min. In de 7e min kon de thuisploeg de voorsprong nog uitdiepen. Na een afgeweken vrijetrap werd het 5-0. Net daarvoor kregen twee putters geel wegens protest, een derde zou later nog volgen voor Desmedt. Met nog enkele beauties stond de zware 9-0 op het bord. Berca Middelkerke was er aanvallend nauwelijks aan te pas gekomen. Dusbaba redde nog de schaarse pogingen van Sam en Dinne. Uiteindelijk wisten we toch nog de eer te redden toen Sam kon scoren na een assist van John.

De Putters spelen op deze manier kampioen met de vingers in de neus. De Berca kon, ondanks de fantastische inzet, geen weerwerk bieden en verloor de derby. Volgende week volgt de SPI-cup match tegen belsele. We recupereren dan Bjerg en Lorre.

Berca Middelkerke: Mario, Sam, John, Fré, Dinne en Peter

11:37 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.