03-03-08

de Zwaan Aartrijke - Berca Middelkerke 3-5

Afgelopen vrijdag maakten we de verplaatsing naar Veldegem voor de match tegen de laatste in de stand, de Zwaan Aartrijke. We konden rekenen op 7 beschikbare, gemotiveerde en fitte spelers. Na de (lange) training van de plaatselijke basketters te hebben moeten afwachten, konden we ons heel even "opwarmen". In de aanvangsfase leek ons dit geen parten te hebben gespeeld. We startten sterk en hadden overwicht. Fré kon al snel scoren met een hard schot, 0-1. Luttele minuten later kreeg hij zelf de kans om de score te verdubbelen, maar de thuisgoalie kon hem dat verhinderen. Ook John kreeg een uitgelezen kans, maar kon niet besluiten. De Zwaan had geen zin in een hoog tempo en probeerde dat al snel uit de match te halen. Hun doelman kwam steeds over de middellijn om de bal mee rond te tikken, zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn. Dit dankzij de goeie opstelling van de Berca. De pogingen die de muur konden doorbreken, werden steeds door een onklopbare Mario uit z'n doel geweerd. Zelf konden we geregeld counteren. Toch kon de thuisploeg de gelijkmaker aantekenen en even later zelfs de 2-1. Halverwege de eerste helft wist opnieuw Fré de gelijkmaker te scoren, via een tegenstander ging de bal binnen, 2-2. Net voor rust werkte Dinne een knappe aanval van Maxim en John af. Zo gingen we alsnog met een 2-3 voorsprong de rust in.

We waren nog maar net afgetrapt of het stond al terug gelijk, 3-3. Mario moest een aantal keer scherp optreden om hen van een voorsprong te houden, maar het bleef bij dit ene doelpunt. Doordat hun goalie steeds mee kwam voetballen, moesten we ons vooral tot verdedigen beperken. Uiteindelijk werd hun overmoedigheid dan toch eens bestraft, toen John in de lege goal kon besluiten. Ook de 3-5 kwam op John's naam. Zo wonnen we de wedstrijd eigenlijk vrij makkelijk. We zijn nooit echt in gevaar gekomen. En van zodra we ons spel en ons tempo konden maken, werd de thuisploeg overklast. Een sterke match van de Berca, met als uitblinker onze Mario. Vrijdag spelen we tegen de vice-leider, ABCA Berchem.

Berca Middelkerke: Mario Vanborm, Sam Braeckman, Fré Hubrecht, Maxim Pieters, Steve Dinneweth, Peter Ghesquière en John Van Huffel.

20:22 Gepost door Steve Dinneweth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.