26-08-09

Verslag Tornooi de Fots

ZVC Berca Middelkerke nam voor het eerst deel aan het jaarlijkse tornooi van F.O.T.S., een ploeg uit het Brugse Bedrijfsvoetbal. Meteen gingen ze ook met de hoofdprijs aan de haal, nadat ze de sterkste bleken van de 18 aanwezige teams.

 

Het aparte, maar ingenieuze, systeem bestond erin dat we startten in een poule van 3 ploegen. We wonnen onze beide wedstrijden vrij makkelijk, vooral door toedoen van een erg scherpe Jonny Van Huffel. De toon was meteen gezet. Door onze goeie start kwamen in het volgende stadium van het tornooi uit tegen de nummers 2 en 3 van een andere reeks.

 

Ook die ronde doorstonden we met heel veel glans en eigenlijk zonder al te veel tegenstand. Enkel ZVC Twilight wist ons even te verontrusten, maar de scheve situatie en achterstand werd al snel terug rechtgezet. Opnieuw werden beide wedstrijden gewonnen en we mochten ons gaan opmaken voor de 3de ronde, waarin we de 2 andere poulewinnaars zouden gaan ontmoeten.

 

We kwamen uit tegen Denzel Washington, 2-voudig winnaar van het tornooi en dus gebrand op een nieuwe zege, waardoor ze de wisseltrofee konden behouden. Oa WF Dorchain maakte deel uit van hun selectie. Het werd een erg spannende wedstrijd, finale waardig, waarin ZVC Berca Middelkerke aan het langste eind trok. Bij winst in onze laatste poulematch, stootten we door naar de finale. We wonnen makkelijk van ZVC Baseline met 3-0.

 

In die finale moesten we een andere voormalige winnaar bekampen, nl ’t Pomptje. Een alomgekende zaalvoetbalploeg met een erg sterk team. Zo maken verschillende (ex-)spelers uit de nationale en de hogere provenciale reeksen deel uit van hun team. Met enig geluk kwamen we op voorsprong. Het werd al snel 2-0 en zelfs 3-0. Iets later konden ze nog even boven water komen, maar we bleven erg sterk spelen en konden met een overduidelijke 5-1 winst de beker mee naar huis nemen.

 

De lange en vermoeiende dag werd afgesloten met een receptie, fantastische BBQ en prijsuitreiking.

Volgend jaar zijn we terug van de partij om op de Schorre onze titel te gaan verdedigen!

 

Speelden voor ZVC Berca Middelkerke: Mario Vanborm, Jonny Van Huffel, Steve Dinneweth, Besim Besh, Kristof Bellemans, Frederik Hubrecht, Sam Braeckman en Christophe Dehaemers

10:17 Gepost door Steve Dinneweth in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.